Nu (prov)kör vi!
Välkommen till fyrhjulingsbranschen

Nu är våren här och landets fyrhjulingshandlare har fyllt upp med årets nyheter för dig att kika på, känna på och framförallt provköra på.

2020 har ju hittills varit ett – i brist på bättre ord – omvälvande år med den ofattbara Coronapandemin som bokstavligen flugit över världen. Sverige har på ett kunnat varit ett ljus i mörkret då våra handlare har tagit ansvar för situationen men har samtidigt kunnat hålla öppet för våra kunder.

Hitta din handlare för en provrunda

Snö- och terrängfordonsbranschens alla handlare och återförsäljare står beredda att få visa dig deras ATV:er, terränhjulingar, A/B-traktorer och till och med nästa säsongs snöskotrar utöver alla erbjudanden och de nödvändiga tillbehören. Och naturligtvis bokar gärna den där första, härliga provturen på din nya fyrhjuling. I detta omvälvande år (prov)kör nu landets fyrhjulingshandlare vidare.

Klicka på en logga nedan så kommer du direkt till respektive märkes alla handlare:

Att ta ansvar i alla tider

Men det är just nu som naturen är som mest skör. För oss på fyrhjuling är det extra viktigt att vi tar stor hänsyn till andra i naturen, alla djur som vaknar och själva miljön vi kör i. När tjälen släpper är det som störst risk att vi orsakar skador, särskilt på åker- och skogsmark. Följ därför lagar och regler – nationella såväl som lokala och tillfälliga – när du kör i terrängen.

Under rådande pandemi har läget förändrats för många skogs- och jordbrukare. Några jobbar mer än någonsin, andra är permitterade. Gemensamt för oss alla är att det finns mer tid i skog och mark än normalt den här tiden på året. Så låt oss göra det bästa av stunden! 

Många ATV-handlare har gott om maskiner på lager och för provkörning. Ta chansen att stötta din lokala handlare och kom in och provkör en ny terrängskoter. Omgående leverans utlovas hos de flesta. 

Covid-19 och terrängkörning

Man behöver inte informera terrängfordonsförare om att inte samlas i trånga lokaler. Naturen är vår samlingslokal och nu mer än tidigare känns frisk luft och frihet både hälsobefrämjande och rätt hanterat en möjlighet till välbefinnande.

Undvik olycksrisker

En tanke vi alla måste ta till oss, och det gäller inte minst oss terrängförare, är att minimera riskerna för att behöva söka vård. Tänk därför på att vara extra försiktig, utsätt dig inte för risken att skada dig eller någon annan. Iaktta största försiktighet med allt du gör i samband med fyrhjulingslivet och respektera fart, tyngd och terräng. Vi terrängfordonsägare ska inte ta upp onödiga resurser för sjukvården. Varken nu eller sedan. 

I skog och mark

Ute i skog och mark är det ofta glest mellan fordonen, ytorna är av naturen stora. Att ge sig ut på sitt fyrhjuliga fordon är heller inget problem så länge du vidtar försiktighetsåtgärder och agerar klokt och genomtänkt. Några råd som ligger i linje med allmänna rekommendationer:

  • Stanna alltid hemma om du känner symtom på feber, snuva och hosta.
  • Tänk på att verkligen försöka minimera alla skaderisker i ditt terrängfordonsliv.
  • Färdas inte i stora grupper.  
  • Håll avstånd. 
  • Använd alltid hjälm.  
  • Har du fyllt 70 år – läs den särskilda informationen från Folkhälsomyndigheten i länken nedan.

Säkerhet är ett ledord som genomsyrar många av landets branscher, inte minst i nuläget. En bransch som kan det här med säkerhet, och dagligen fokuserar på det, är fyrhjulingshandlarna i Sverige. Terrängfordonsbranschen följer myndigheternas råd noggrant och är beredd att följa nya riktlinjer, vilket kommer att kommuniceras på denna sida.

Säker på hjul

Det är nu som livet utomhus framstår som ett självklart val!

  • Ingen är bättre utrustad än en terrängförare med skyddsutrustning.
  • Få färdmedel är så individanpassade som fyrhjulingar.
  • Friheten, naturen och den naturliga distansen till övriga medtrafikanter är en del av livet på fyrhjuling.

Vi tar rådande situation på allvar men vet också att livet måste fungera under tiden.

Välkommen att kontakta Sveriges fyrhjulingshandlare och håll hjulen i fortsatt rullning! 

Snö och Terräng