Om Snö- och terrängfordonsbranschen

Snö- och terrängfordonsbranschens medlemsföretag importerar och levererar fordon för terrängkörning på barmark och snö. Vi arbetar för att så många som möjligt ska få uppleva friheten och känslan av att färdas i terrängen.

Vi arbetar också med att informera om de regler som finns för terrängkörning, din säkerhet när du kör en snöskoter eller fyrhjuling och att uppmana till hänsyn mot andra i naturen, miljön och marken du kör på.

Tidigare ALF och Snöfo

Sommaren 2019 slog de två organisationerna ATV-leverantörernas Förening (ALF) och Snöskoterimportörernas Förening (Snöfo) sig samman i en organisation; Svenska Snö- och Terrängfordonsbranschen. Till vardags presenterar vi oss som Snö- och terrängbranschen.

Vi är ett branschförbund för landets ledande importörer och distributörer av snöskotrar och fyrhjulingar. Medlemsföretagen arbetar i sin tur med över 600 stora och små återförsäljare/handlare över hela landet.

 

 

 
 

BRP Sweden

Ända sedan J.-A. Bombardier grundade företaget år 1942 har vårt namn förknippats med kvalitet och kreativitet. Hans pionjärsanda är ett arv som har hjälpt oss att växa och utforska nya områden. Idag håller mer än 5500 människor i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien denna anda vid liv genom våra fritidsmaskiner och produkter.

C.Reinhardt

C.Reinhardt har mer än 90 års erfarenhet av motorcykel- och skoterimport. Passionen för tvåhjuliga fordon går tillbaka tre generationer och är den drivande kraften bakom C. Reinhardts framgång som en ledande leverantör inom området. Företaget, som grundades 1923 av Carl Reinhardt, har utökats med både cyklar, elektriska skotrar fyrhjulingar och tillbehör.

KGK Motor

Passionen i maskinen. På KGK Motor arbetar vi passionerat med världsledande varumärken – de bästa inom varje kategori. Vår innersta kärna är lokal – det mänskliga handslaget. Vår verksamhet sker i symbios med våra partners. Därför är relationer alltid A och O. Det är människorna hos oss, och deras passion för sitt jobb, som ser till att lösningarna blir de bästa möjliga.

Polaris

Polaris har alltid gått vår egen väg och skapat nya sätt att hjälpa människor att uppleva naturen till fullo. Sedan vi startade 1954, vi har gjort högkvalitativa och banbrytande produkter oavsett om det handlar om snöskotrar eller fyrhjulingar. De senaste åren har vi förflyttat gränserna för vår bransch och expanderat bortom Powersport till angränsande marknader, som kommersiella eller militära fordon och elfordon, där vi kan tillföra värde.

Textron

It can scale mountains. Turn a hard day’s work into a job well done. And, it can take a Minnesota-based snowmobile company from humble beginnings to one of the most inspiring names in powersports. At Arctic Cat®, we live for the unforgettable and strive for the impossible. Because when our passion for building precision-engineered machines meets your passion for exploring the outdoors, there’s nothing beyond reach.

Yamaha

In the world of powered sport machines, from motorcycles to outboard engines and quad bikes to personal watercraft, Yamaha is trusted above all others to deliver the ultimate in performance and reliability.

Styrelsen i Snö och terrängfordonsbranschen

Jan Andersson,
ordförande, BRP Sweden
Kontakta Jan Andersson »

Jan Flemström,
vice ordförande, Textron/Arctic Cat
Kontakta Jan Flemström »


Oscar Axell,
ledamot, Polaris
Kontakta Oscar Axell »


Niklas Lindell,
ledamot, Honda/Suzuki
Kontakta Niklas Lindell »

Thomas Lindh,
ledamot, Yamaha
Kontakta Thomas Lindh »

Johan Tapper,
ledamot, C Reinhardt/TGB
Kontakta Johan Tapper »

Niklas Kristoffersson,
vd, Snö- och terrängfordonsbranschen
Kontakta Niklas Kristoffersson »

 
 
Snö och Terräng