Registreringsstatistik november 2019

Stabila novembersiffror för nyregistreringar av snöskotrar och fyrhjulingar

Nyregistreringsstatistiken för snöskotrar och fyrhjulingar visar en mindre nedgång för november 2019 jämfört med november föregående år. Sett över respektive bransch är säsongssiffrorna mycket positiva.

  • Med en månad kvar av säsongen för fyrhjulingar är det mycket glädjande att se att vi redan nu har registrerat 625 (+6%) fler nya fordon jämfört med 2018. Vi kommer även att se bättre slutsiffror 2019 än för helåret 2017, prognosisterar Niklas Kristoffersson, VD för Snö och terrängfordonsbranschen.
  • Även om vi har en mycket svag nedgång av antalet nyregistrerade snöskotrar under säsongsinledningen (-4%) är det mycket positiva siffror för branschen efter de två senaste årens rekord. Den svenska snöskoterbranschens hårda arbete och våra kunders intresse fortsätter vara rekordhögt, menar Niklas Kristoffersson.

Bryter vi ner siffrorna är det tydligt att det framförallt Traktor B nu blivit helt dominerande inom segmentet fyrhjulingar med 49% av nyregistreringarna under 2019. På samma sätt är det Mountain-maskinerna som dominerar snöskoterbranschen med 43% av nyregistreringarna.

  • Trots ett hårt publikt tryck och diskussioner om nya lagar och regler för terrängfordon är det tydligt att kunderna ser positivt på vad leverantörer och återförsäljare presenterar på marknaden, avslutar Niklas Kristoffersson, VD för Snö och terrängfordonsbranschen.
Snö och Terräng