Försäkra din snöskoter rätt

Svedea är ett av landets ledande försäkringsbolag för oss som kör snöskoter eller fyrhjuling och de är samarbetspartners med många delar av Snöskotersverige. Här följer lite tips och idéer från dem om hur du bör tänka gällande försäkringar.

En trafikförsäkring är ett måste så fort din snöskoter används. Skulle olyckan skulle vara framme kan det bli dyrt om du bara har trafikförsäkring. Med en halv- eller helförsäkring får du hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel om skotern behöver repareras.


Några exempel på skador där en bra försäkring är avgörande för ekonomin:


Motorn tvärstannar på din snöskoter

Ibland så kan oturen vara framme och du får ett motorhaveri på din skoter. Om snöskotern är tillräckligt ny så kan det omfattas av tillverkarens garanti, men inte alltid. 


Du kör i nysnö och slår i en gömd sten med ena skidan

Stubb- eller stenkollision hör till de allra vanligaste skoterolyckorna. Det ser inte alltid så farligt ut men oftast har även framvagnen eller ännu värre chassiet blivit skadad. 


Du kör i skogstrång terräng och en gren slår sönder vindrutan

Att en ruta går sönder är lätt hänt men med en snöskoterförsäkring betalar du oftast en mindre summa för bytet.


Om tjuvarna slår till

När skotersäsongen drar igång vaknar tyvärr även tjuvarna. De senaste åren har stölderna av snöskotrar bara ökat vilket så klart oroar. Skulle din skoter bli stulen så går du inte bara miste om skotersäsongen – även ersättningen riskerar att minskas om du inte låser in skotern eller låser fast den ordentligt om den står utomhus.


Kontakta ditt försäkringsbolag

Tveka inte att gå igenom dina försäkringsbehov genom att kontakta ditt försäkringsbolag eller klicka på en av länkarna nedan för att komma till Svedeas olika informationssidor.

Snö och Terräng